torsdag 21 februari 2013

Sluta kalla er jämställdister!

Jämställdist.

Hört ordet innan?
Det är någon som tror på jämställdhet för att alla människor men som inte är feminist. För att de inte gillar vad feminismen står för eller för att de har svårt för manshatande, orakade feminister. *host* Per Ström* host*

Men varför?
Ja, ibland kallar man sig jämställdist för att man upplever att ordet feminist fått en negativ klang. Man vill fortfarande att alla ska ha lika rättigheter men vill inte bli förknippade med manshatande, orakade feminister.
Suck och dubbelsuck.
Bara ta och sluta kalla er jämställdister och  ta och inse att feminism är något jävligt bra och att ni inte framstår som tuffa genom att sticka ner huvudet i sanden och gömma er.
Att kalla sig jämställdist är en feg mellanväg som inte hjälper något.

Jag kallade mig själv jämställdist gång i tiden och det berodde helt på att jag var för dålig för att orka kolla upp vad feminist egentligen var. Tack och lov så växte jag upp och blev lite smartare och feminist
Till er som velar och fortfarande inte kan få i i ert huvud att feminism är något jävligt bra och ett måste så skrev Svart så här på facebook igår. Han är bäst. Nuff said.


Capice? Om inte, klipp er och skaffa en världsuppfattning!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar